top of page

Ērgļos atklāj jauno ugunsdzēsēju depo


Ceturtdien, 26.oktobrī, plkst. 11.00 svinīgi tiks atklāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes (VRB) Madonas daļas jaunais Ērgļu postenis Rīgas ielā 20, Ērgļos. 

Svinīgajā Ērgļu posteņa jaunās depo ēkas atklāšanas pasākumā piedalīsies Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš, VUGD VRB brigādes komandieris Jānis Skrastiņš, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktora vietniece Vineta Silkane-Brača, Ērgļu novada domes priekšsēdētājs Guntars Velcis un arī depo ēkas būvnieks – SIA “Bazalts” valdes priekšsēdētājs Jānis Ozols. 

Kopējās jaunā Ērgļu depo būvniecības izmaksas ir 1.37 miljoni eiro. Jaunajā ugunsdzēsības depo ēkā, kas uzcelta, lai nodrošinātu ugunsdzēsēju glābēju mūsdienu darba specifikai atbilstošus darba apstākļus, ir dežūrmaiņas, administrācijas un apmācību telpas, garāžas bloks ar novietni ugunsdzēsības automobiļiem, speciālo automobiļu apkopes zona un mazgātava.  

Ugunsdzēsēju depo Ērgļos kopumā ir jau piektais valstī, kas uzbūvēts no jauna, savukārt šogad Vidzemes reģiona brigādē ir atklāti trīs jauni un moderni ugunsdzēsēju depo – Apē, Smiltenē un nu arī Ērgļos.  

Iepriekšējā Ērgļu depo ēka bija būvēta 1951.gadā, tomēr jau būvniecības laikā pieļauto kļūdu, kā arī nepietiekamās apsaimniekošanas dēļ tā kalpoja vien 50 gadus un tā atradās kritiskā stāvoklī. Aizvadītā gada sākumā tā tika nojaukta, bet jau augustā tika uzsākta jaunās Ērgļu depo ēkas būvniecība. Laika periodu, kurā vecais depo bija kļuvis bīstams ugunsdzēsējiem glābējiem, kā arī jaunā depo būvniecības laikā, Ērgļu postenis atradās īrētās pagaidu telpās.

bottom of page