top of page

Stradiņa slimnīcā paplašināti Sirds un asinsvadu centri



2024.gada 22.aprīlī, klātesot veselības ministram Hosamam Abu Meri, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (Stradiņa slimnīca) valdei un iesaistīto struktūrvienību vadībai un darbiniekiem, svinīgi atklāta Sirds ķirurģijas centra jaunizbūvētā Sirds ķirurģijas anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļa un Sirds ķirurģijas operāciju bloks, kā arī Asinsvadu ķirurģijas centra Asinsvadu ķirurģijas hibrīdzāle. Jaunās telpas padarīs drošāku un ērtāku pacientu un ārstniecības personāla vidi, būtiski uzlabojot ārstniecības pakalpojumu sniegšanas iespējas un nodrošinot visaugstākā līmeņa un sarežģītības pakāpes sirds un asinsvadu operācijas.


Stradiņa slimnīcas Sirds ķirurģijas centrs ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek sniegta ķirurģiska palīdzība visiem pieaugušajiem valsts iedzīvotājiem ar visplašākā spektra sirds slimībām 24 stundas diennaktī. Centrs savas vairāk nekā 50 gadu pastāvēšanas laikā ir izveidojis un nostiprinājis izcilu profesionāļu komandu, kas ieņem vadošu lomu Baltijā vairākās jomās, īpaši koronārajā ķirurģijā, mazinvazīvā sirds vārstuļu ķirurģijā u.c.


Jaunās Sirds ķirurģijas anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas telpas ir gaišas un modernas. Nodaļā izbūvētas četras jaunas mūsdienu prasībām atbilstošas intensīvās terapijas palātas ar kopumā 10 gultas vietām un jaunu aprīkojumu. Nodaļā izveidotas ērtas personāla darba un atpūtas telpas, kā arī noliktavas.




bottom of page