top of page

Skanstē topošais Elemental Business Centre atzīmējis spāru svētkus


Rīgā topošais biroju nomas projekts “Elemental Business Centre” 30.martā nosvinēja spāru svētkus, tādējādi atzīmējot apjomīgāko būvniecības darbu paveikšanu.

Līdztekus ierastajām spāru svētku tradīcijām, kā vainagu uzcelšana ēku augšējā stāvā un projektam pietuvinātu personu uzrunas, pasākumā bija vērojams arī īpašs kaskadiera priekšnesums – pārgājiens no vienas “Elemental Business Centre” ēkas jumta stāva uz otru.

“Elemental Business Centre” ir biroju nomas projekts Rīgā, Skanstes ielā 25, ar 21 000 m2 iznomājamo platību divās ēkās, kuras plānots nodot ekspluatācijā šā gada rudenī. Biroju nomas kompleksa būvniecība tika uzsākta 2021. gadā zem nosaukuma “Elemental Skanste”, taču šā gada sākumā projekts tika pārdēvēts par “Elemental Business Centre”.

Projekta attīstītāja “Kapitel” izpilddirektors Tāvi Ojala spāru ceremonijā norādīja, ka savā vairāk nekā 25 gadu pieredzē uzņēmumam ir nācies saskarties ar dažādiem izaicinājumiem, taču “Elemental Business Centre” būvniecība, ņemot vērā pēdējo gadu globālos notikumus, īpaši izceļas.“Neskatoties uz izaicinājumiem, mēs apņēmīgi turpinājām īstenot “Elemental Business Centre” projektu. Pirms diviem gadiem, ar mūsu profesionālo kolēģu un uzticamo partneru atbalstu, mēs šeit uzsākām būvniecību un tagad redzam, ka mūsu pūles ir atmaksājušās, jo mūsu acu priekšā top Rīgas labākās biroju ēkas. Jau šoruden mēs šeit varēsim svinēt atklāšanu, iezīmējot nozīmīgu pavērsienu mūsu ceļā uz pasaules līmeņa biroju nomas kompleksu,” sacīja T. Ojala. Viņš arī norādīja, ka mūsdienās augstākās klases biroju kompleksi ir kļuvuši par neatņemamu pilsētvides sastāvdaļu, tāpēc “Kapitel” tiecas attīstīt biroju ēkas, kas ne vien nodrošina izcilu darba vidi, bet arī uzlabo pilsētas ainavu un veicina vietējās kopienas izaugsmi un labklājību.

Arī “Elemental Business Centre” pārdošanas vadītājs Imants Krēsliņš atzinīgi novērtēja projekta īstenošanu par spīti izaicinājumiem, izceļot partneru un komandas darbu. “Sasniedzot šo nozīmīgo projekta būvniecības fāzi, es izsaku lielu pateicību mūsu komandai, būvkompānijai “Merks” un mūsu nomniekiem. Šis posms atver jaunu lappusi Rīgas A klases biroju segmentā. Īpaši vēlos izcelt nomnieku izrādīto uzticību ēkas būvniecības stadijā, kas mums kā attīstītājiem ir svarīgs apliecinājums projekta panākumiem.”

“Elemental Business Centre” pārstāvji uzsver, ka jau projekta izstrādes laikā attīstītājam bijis būtiski, lai būvniecības process atbilstu augstākajiem energoefektivitātes standartiem. Šobrīd projekts ir ceļā uz BREEAM Outstanding novērtējuma saņemšanu, tādējādi kļūstot par pirmo ēku Latvijā ar augstāko iespējamo novērtējumu. Šis būs arī pirmais biroju ēku komplekss Latvijā, kura būvniecībā ir izmantoti energopāļi, kas nodrošinās līdz pat 72% no ēkas nepieciešamajām apkures un dzesēšanas vajadzībām, būtiski samazinot nomnieku komunālo pakalpojumu izmaksas.

“Ar pavasara iestāšanos ir sācies jauns būvniecības posms “Elemental Business Centre” attīstībā. Šobrīd pilnībā esam pabeiguši abu torņu nesošo karkasu būvniecību un aktīvi norisinās darbs pie stikla konstrukciju montāžas,“ savā uzrunā apliecināja Andris Bišmeistars, SIA “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors, norādot, ka fasādes darbus ir plānots pabeigt jūlija sākumā.

“Šis paaugstinātās energoefektivitātes biroju centrs varēs lepoties ar mūsdienīgiem un tehnoloģiski attīstītiem risinājumiem kā ģeotermālo pāļu izmantošanu, tādējādi uzstādot jaunu kvalitātes un standartu līmeni nākotnes publiskajām ēkām visā Latvijā,” apliecināja A. Bišmeistars.

“Swedbank” Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Jevgenijs Ivanovs apliecināja, ka “Elemental Business Centre” neapšaubāmi būs konkurētspējīgs papildinājums biroju ēku piedāvājumam jaunākajā Rīgas biznesa rajonā, jo projektā iekļautie ilgtspējīgas būvniecības risinājumi ir būtiski ne tikai vides, bet arī ekonomiskajai un sociālajai attīstībai: “Īstenojot šo moderno un ilgtspējas labākajām praksēm atbilstošo projektu, būs ne tikai pieejama kvalitatīva darba vide biznesam, bet nodrošināti arī daudzpusīgi pakalpojumi labbūtībai un ikdienas ērtībām. Un šie ir aspekti, ko īpaši augstu vērtējam savos partneros, piedāvājot savus finanšu pakalpojumus. Mūsu veiksmīgo sadarbību vieno nozaru zināšanās un līdzīgās vērtībās balstīta sadarbība,” teica J. Ivanovs.

Visbeidzot “Elemental Business Centre” projekta arhitekts Indreks Almans (“PLUSS Architects”) savā uzrunā stāstīja, ka ēku arhitektoniskā ideja radās, esot mazā saliņā, ko ieskauj ledus jūra, un šī skaidrā un tīrā sajūta pārnesās arī uz ēkas arhitektūru: “Tā kā, atrodoties uz izolētas salas, jums ir jābūt videi draudzīgam un ilgtspējīgam it visos aspektos, “Elemental Business Centre” biroju ēka cenšas būt tāda pati. Funkcionalitāte gan plānojumā, gan arī izmantotajos risinājumos ir viens no galvenajiem aspektiem, kas sniedz papildu drošību, ka biroja komplekss būs aktuāls arī tālākā nākotnē,” norādīja I. Almans.

Pēc uzrunām pasākumā ar savu priekšnesumu uzstājās kaskadieris, trīskārtējs pasaules čempions un daudzu pasaules rekordu īpašnieks, kā arī “Red Bull” sportists Jāns Roze, kurš nodarbojas ar “slackline” sportu – staigāšanu un triku veikšanu uz gaisā nospriegotas lentas starp diviem enkurpunktiem. Spāru svētkos sportists veica pārgājienu no vienas “Elemental Business Centre” ēkas jumta stāva uz otru.

Šobrīd aktīvi tiek izziņoti “Elemental Business Centre” pirmie nomnieki, kuru starpā ir gan mazumtirdzniecības tīkls “Rimi”, gan informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa “Dyninno Group” – pirmais “Elemental Business Centre” enkurnomnieks.



bottom of page