top of page

Skanstē sāk būvēt vienu no lielākajiem darījumu centriem Rīgā


Skanstē sāk būvēt vienu no lielākajiem darījumu centriem Rīgā


Rīgā, Skanstes rajonā sākta zaļās koncepcijas biroju kompleksa “Verde” būvniecība, informē projekta attīstītājs Capitalica Asset Management.


Pānots, ka divu gadu laikā investējot vairāk nekā 65 miljonus eiro, jaunajos birojos 45 tūkst. kvadrātmetru platībā strādās vairāk nekā 2000 cilvēku.


“Esam saņēmuši būvatļauju sākt kompleksa būvniecību, ņemot vērā saskaņoto projektu. Darbi gruntsgabalā tika uzsākti tā, kā bija plānots, 2020. gada novembrī. Pirms projekta īstenošanas sīki izanalizējām pēkšņo Covid-19 vīrusa uzliesmojuma un karantīnas ietekmi uz ekonomiku, Rīgas biroju tirgu. Mūsu analīze rāda, ka pandēmijai nebūs ilgstošas nozīmīgas ietekmes uz biroju tirgu, – tuvākajos gados saglabāsies liels pieprasījums pēc moderniem jaunās paaudzes A klases birojiem, kuros varētu darboties starptautiskie un vietējie Latvijas uzņēmumi”, komentē projekta attīstītājs Lietuvas SBA grupas uzņēmuma “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors Andrjus Barštis (Andrius Barštys).


Pēc viņa teiktā, ekskluzīvais “Verde” projekts ir apvienojis investētāju no Lietuvas un labāko Latvijas speciālistu spēkus. Projekta radītājs ir viens no pazīstamākajiem Latvijas arhitektiem Andris Kronbergs, savukārt projektu īstenos viens no lielākajiem Latvijas būvuzņēmumiem “Velve”.


Konkursā uzvarējušais Latvijas būvuzņēmējs “Velve” jau ir sācis būvlaukuma ierīkošanas darbus, ir sarūpēta nepieciešamā tehnika, ierīkotas telpas strādniekiem. Ir sākta testa pāļu ierīkošana, gruntsgabalā tiek veikti pāļu izbūves darbi. Līdz vasarai plānots izrakt būvbedri pamatiem, veikt visus grunts nostiprināšanas darbus, ierīkot komunikācijas un janvārī sākt darbus pie ēkas konstrukcijām.


“Verde” būs viens no lielākajiem darījumu centriem Latvijas galvaspilsētā – tā platība ar apakšzemes autostāvvietu sasniegs 45 tūkst. kvadrātmetru.


Starptautiskie ilgtspējības eksperti, izvērtējot kompleksu projektēšanas posmā, piešķīrusi BREEAM “Excellent” sertifikātu, kas apliecina, ka “Verde” tiks būvēts, ievērojot visaugstākos ilgtspējības standartus. Ēkās būs integrētas inovatīvas inženiersistēmas: paceļamās grīdas, dzesēšanai paredzēta moderna dzesēšanas siju sistēma. Abu kompleksa ēku piektajā stāvā tiks ierīkotas zaļās terases. Ēkā tiks izmantoti atjaunojamie enerģijas avoti, kas atbilst augstajām mūsdienu ēkām izvirzītajām prasībām, komplekss atbildīs gandrīz nulles enerģijas ēku GNEĒ (angliski nearly zero energy building) standartam.


Būvuzņēmums “Velve”, kas pieder pie “MN Holding” grupas, ir trešais lielākais būvuzņēmums Latvijā un viens no lielākajiem šī sektora uzņēmumiem Baltijas valstīs. Uzņēmums ir īstenojis vairāk nekā 250 lielus būvniecības projektus: tirdzniecības centrus, rūpniecības ēkas, viesnīcas, sabiedriskās un dzīvojamās ēkas.

bottom of page