top of page

Rīgā atklātas divas jaunas klīnikas

20. martā 2015 vēsturiskā namā Rīgā, Vingrotāju ielā 1 durvis vēra divas jaunas medicīnas klīnikas: «Rigaer Turn-Verein» un «MAMA Rīga». Klīnika «Rigaer Turn-Verein» rūpēsies par cilvēka fiziskās, vizuālās un psiholoģiskās veselības pilnveidošanu, savukārt klīnika «MAMA Rīga» ir Baltijas valstīs lielākais reproduktīvās veselības centrs, kur pieejams arī šūnu un audu centrs un stacionārs. Atjaunot ēku un izveidot klīniku palīdzējis ABLV Bank sniegtais finansiālais atbalsts. 



  Klīnikā «MAMA Rīga» tiks piedāvāti augsti kvalificētu, pieredzējušu ārstu pakalpojumi gan sieviešu, gan vīriešu neauglības ārstēšanā. Savukārt klīnikā «Rigaer Turn-Verein» tiks sniegti fizioterapijas un medicīniskās kosmetoloģijas ekspertu pakalpojumi. Ikdienā klīnikās strādā aptuveni 25 medicīnas speciālisti. 

«Klīnikas kapacitāte aptver iespējas, kas ļauj apkalpot 200 pacientu vizītes dienā. Lai ātrāk un efektīvāk sasniegtu vēlamos rezultātus, uzsākot ārstniecības procesu, svarīga ir sadarbība starp ārstu un pacientu, kā arī visu nepieciešamo ārstniecības posmu pieejamība. Klīnika «Rigaer Turn-Verein» un klīnika «MAMA Rīga» sniedz iespēju saņemt vienuviet pilnu ārstniecības ciklu: sākot ar diagnozes noteikšanu un turpmāku ārstēšanu, kā arī papildu procedūras - fizioterapiju, uztura konsultācijas un rūpes par ārējo izskatu,» saka vadošā klīnikas speciāliste Viktorija Zaļetova. 

  Kopējā klīnikas «Rigaer Turn-Verein» un klīnikas «MAMA Rīga» platība ir 2500 m2. Poliklīnikā pašreiz ir 12 medicīnas kabineti ārstiem: ginekologiem, urologiem, dermatologiem, fizioterapeitiem. Pieejams dienas stacionārs ar 10 gultasvietām un 2 operāciju zālēm. Klīnikā ir 2 lielas, teicami aprīkotas laboratorijas. Ēka Rīgā, Vingrotāju ielā 1 vēsturiski bijusi «Rīgas vingrotāju biedrības» nams, ko projektējis arhitekts Reinholds   Šmēlings 1881. gadā. Šajā ēkā tika rādīta arī pirmā latviešu teātra izrāde. Nams ir kultūrvēsturisks piemineklis, tādēļ klīnikas vadība īpašu uzmanību pievērsa tā restaurācijas procesam, apvienojot gan vēsturisko mantojumu, gan mūsdienu klīnikai nepieciešamo moderno pieeju. 

  Kopējais investīciju apjoms klīniku izveidē ir 3,5 miljoni eiro, no kuriem 3 miljoni eiro novirzīti ēkas restaurācijai, 500 000 eiro - iekārtu iegādei. No ēkas restaurācijas sākuma līdz šim brīdim ir pagājuši 2 gadi, kuru laikā tapusi augstākajām kvalitātes prasībām atbilstoša medicīnas iestāde. Pateicoties klīniku atvēršanai, Rīgā radītas vairāk nekā 45 jaunas darba vietas.

bottom of page