top of page

Olainfarm jauna ražošanas korpusa izveidē ieguldījis 3,6 miljonus eiro

AS «Olainfarm» atklājusi jaunu ražošanas korpusa ēku, kuras būvniecībā un iekārtu iegādē ieguldīti aptuveni 3,6 miljoni eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Jaunajā ražošanas korpusa ēkā atrodas pakošanas iecirknis, kur uzstādītas jaunas iekārtas medikamentu fasēšanai un verifikācijas prasību ievērošanai, kā arī aprīkojums jaunu produktu ieviešanai ražošanā un pētniecībai. Ēkā izveidota arī jauna produkcijas pakošanas telpa, kā arī gatavās produkcijas karantīnas uzglabāšanas noliktava un produkcijas izsniegšanas zona.

Būvniecībā AS «Olainfarm» ieguldījis apmēram 1,6 milj. eiro, savukārt iekārtu iegādē gandrīz 2 milj. eiro, tai skaitā no Eiropas fondu līdzekļiem.

2019. gadā stājās spēkā Eiropas Savienības direktīva par zāļu viltojumu ierobežošanu. Tā paredz veikt visu recepšu zāļu drošuma pārbaudes, tā saukto verifikāciju. Tas nozīmē, ka uz zāļu iepakojumiem ir speciāli kodi, kuri pirms zāļu izsniegšanas aptiekā ir jāpārbauda. Savukārt no 2020. gada speciālas zāļu serializācijas un izsekojamības noteikumus ievieš arī Krievija, kas ražotājam nozīmē investīcijas un ražošanas līniju sagatavošanu.


bottom of page