top of page

Liepājas cietuma būvdarbi apsteidz plānoto grafiku



Jaunā Liepājas cietuma kompleksa būvlaukumā, Alsungas ielā 29 pašlaik tiek veikti visu sešu kompleksa ēku būvdarbi dažādās stadijās. Darbi notiek, apsteidzot iepriekš iepirkuma piedāvājumā plānoto laika grafiku un ievērojot projekta realizācijai paredzēto budžetu, informē būvnieks SIA Citrus Solutions.


Būvprojekta izstrādes darbi tehniskā projekta stadijā ir pabeigti, un projekts saskaņots būvvaldē. 2023. gada vasarā Liepājas pilsētas būvvalde saskaņoja izmaiņu būvprojektu atklātā cietuma un administrācijas ēkām, bet 2023. gada nogalē pārējām četrām ēkām: diviem ieslodzīto izvietošanas korpusiem, uzņemšanas un īpašo režīmu korpusam, izglītības un nodarbināšanas korpusam.


Projektēšanā bija iesaistīti vairāk nekā 70 projektētāji, no kuriem puse no Citrus Solutions projektēšanas dienesta, bet pārējie no projektēšanas sadarbības partneriem. Projekta modelēšana notika BIM vidē (3D), visu projekta dokumentācija tika iesniegta Būvvaldē caur Būvniecības informācijas sistēmu (BIS), viss ir elektroniski un labi pārredzami. Kad objekts būs nodots lietotājam, jebkurā brīdī būs pieejama informācija par izmēriem, inženierkomunikācijām utt., kas būtiski atvieglos kompleksa apsaimniekošanas procesu.

bottom of page