top of page

Jaunmārupē sāk 12 miljonus eiro vērta bērnudārza projekta realizāciju


Jūlijā Mārupes novadā sākti darbi jaunas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai Jaunmārupē, un 11,9 miljonus vērtā projekta realizācija notiek būvniecības informācijas modelēšanas (BIM) vidē, informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Lai uzlabotu pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību pašvaldībā, Mārupes novada dome uzsākusi jauna bērnudārza būvniecību Jaunmārupē, tādējādi pēc projekta realizācijas iegūstot papildus 384 vietas. Šo investīciju projektu atbalstījis Ministru kabinets, ļaujot pašvaldībai ņemt aizņēmumu Valsts kasē 35% apmērā no projekta kopējām izmaksām.

Iecerēts, ka jaunais bērnudārzs Ozolu ielā ar nosaukumu "Zīļuks", kura būvniecība tikko uzsākta, būs viena no energoefektīvākajām pašvaldības jaunbūvēm novadā. Turklāt, šis ir jau otrais pašvaldības objekts, kas tiek realizēts BIM vidē, kas dod iespēju daudz ātrāk un kvalitatīvāk sagatavot un realizēt būvprojektu.

Mārupes pašvaldības jaunā bērnudārza būvniecības projekta kopējās plānotās būvdarbu izmaksas ir 11,9 miljoni eiro, no tiem 4,6 miljoni eiro tiks ņemti kā aizņēmums Valsts kasē, bet 7,3 miljoni eiro būs pašvaldības budžeta līdzfinansējums. Atklāta iepirkumu konkursa "Jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecība Jaunmārupē" rezultātā līguma slēgšanas tiesības piešķirtas SIA "Velve".

bottom of page