top of page

Ekspluatācijā nodotas Elemental Business Centre ēkas




Būvniecības valsts kontroles birojs pieņēmis ekspluatācijā Skanstes apkaimē būvēto biroju ēku kompleksu “Elemental Business Centre”. Ēku būvniecība tika uzsākta 2021. gada septembrī, un kopējās investīcijas “Elemental Business Centre” ir virs 60 miljoniem eiro.


Projekta būvdarbus veica SIA “Merks”, un tā attīstītājs ir SIA “Kapitel”. Šobrīd norit ēku nodošanas process no būvnieka attīstītājam, un jau tuvākajās nedēļās biroju ēku kompleksu sāks apdzīvot pirmie nomnieki. “Elemental Business Centre” sastāv no divām ēkām, kuru kopējā iznomājamā platība ir 21 000 m2. Šobrīd biroju centrā nomai vēl pieejami 5000 m2 biroju platībās, savukārt teju 75 % ir jau iznomāti.


Projekts ir ceļā uz BREEAM Outstanding novērtējuma saņemšanu, tādējādi kļūstot par pirmo ēku Latvijā ar augstāko iespējamo novērtējumu. “Elemental Business Centre” ēkas ir arī pirmās Latvijā, kuras savieno parametriskā fasāde. Ēku būvniecībā tika izmantoti energopāļi, kas spēj nodrošināt līdz pat 72 % no ēkas apkures un dzesēšanas vajadzībām, būtiski samazinot nomnieku komunālo pakalpojumu izmaksas.


Jau izziņoto nomnieku vidū ir informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa “Dyninno Group”, starptautiskā holdinga “IWG” hibrīda kopstrādes telpu zīmols “Spaces”, starptautiskais IT pakalpojumu uzņēmums “Arvato Systems”, Zviedrijas finanšu holdinga kompānijas “Marginalen AB” grupas uzņēmumi “GelvoraSergel” un “Aizdevums.lv”, globālā digitālo pakalpojumu uzņēmuma “Emergn” un citi. Biroju ēku kompleksā atradīsies arī pilsētas centra koncepta “Rimi Mini” veikals un dienas restorāns “Restart”.

bottom of page