Durvis ver ekskluzīva dizaina viesnīca Rīgā – A22 hotel


Ēka Rīgā, Ausekļa ielā 22 pārtop par elegantu 5* viesnīcu "A22 Hotel" ar izsmalcinātiem numuriem, nelielu, bet elegantu sapulču telpu, sporta zāli un saunu kompleksu, unikālu restorānu "John" ar šefpavāra Kristapa Sīļa autorvirturvi un vienīgo Baltijā dāmu bāru "Jackie".

Vēstniecību un jūgendstila arhitektūras rajons jau izsenis ir labi pazīstams ar savu unikālo arhitektūru – šeit ikviens var iegremdēties pagājušā gadsimta greznības atmosfērā. Savukārt blakus esošais Rīgas vecākais parks – Viesturdārzs – unikāli papildina urbāno pilsētas ainavu un ļaus viesnīcas viesiem nolūkoties uz to caur plašajiem panorāmas logiem.

Projektu radījusi dizaineru komanda no kreatīvās studijas CBP, bet vadība tālāk nodota SIA "A22 Hotel". Dizaineru grupas iztēles un meistarības lidojums šodien pārvērsts unikālā mākslas darbā. Šī ir vieta tiem, kas paredzamu viesnīcu ķēžu vietā meklē ko unikālu. Radītais dizaina koncepts ir par mūsdienīgu šiku un vilinošu atmosfēru. Ēkas vēsture un dizaineru komandas redzējums ir spilgti iemiesojies ikvienā detaļā atspoguļojot vēlmi un spēju pārsteigt viesus. Izvēlētie interjera toņi un bagātīgi profilējumi rada izsmalcinātas greznības noskaņu.

Katram no viesnīcas numuriem ir savs noskaņojums, savs stils un izkārtojums. Dizainā kombinētas gan dizaina ikonas, gan mazāk pazīstami zīmoli, piemēram, ekskluzīvie "Moooi" un "Bert Frank" gaismekļi, gan demokrātiskāki risinājumi. Lai saglabātu izmaksu racionālu izlietojumu, daudzi interjera elementi ir dizaineru pašu radīti uz papīra un galdnieku un citu meistaru individuāli īstenoti. Numuru atmosfēru papildina moderna skaņas sistēma, kura ļauj iedzīvināt uzturēšanos sev tīkamās vibrācijās. Viesiem tiks piedāvāts izbaudīt "Le Labo" zīmola kosmētiku, kas ir Ņujorkā bāzēts zīmols un ir ikonisks ne tikai savā netradicionālajā izpausmē, bet arī greznībā.

Kā atslēgas fakts jāpiemin, ka 1939. gadā Rīgā – Ausekļa ielā 22 – atradās ASV vēstniecība. Ieinteresēts starptautiskajās attiecībās, tolaik vēl topošais lielvalsts prezidents Džons F.Kenedijs devas ceļojumā uz Eiropu un Padomju Savienības valstīm. Lai viņa uzturēšanās Latvijā būtu pēc iespējas komfortablāka, ēkas mansarda stāvs tika pārbūvēts ērtos apartamentos. 1994.gadā – pēc 55 gadiem – pie ēkas fasādes tika piestiprināta piemiņas plāksne, kura apliecina faktu, ka šajā ēkā reiz apmeties topošais ASV prezidents. Tas pats mansarda stāvs šodien viesu ērtībām piedāvā 111 kvadrātmetrus plašus prezidenta apartamentus. Te valda īsta privātas greznības atmosfēra, unikāls dizains gaumīgā apvienojumā ar mūsdienīgiem interjera elementiem un izcilas kvalitātes mēbelēm. Apartamentos ir divas guļamistabas, garderobe, plaša viesistaba, eleganta virtuves niša un grezna vannas istaba.

Vienlaikus ar viesnīcu, durvis vērs arī restorāns "John", kas atrodas ēkas labajā spārnā un piedāvā 40 sēdvietas ar atvērto virtuvi. Tandēmā ar restorānu darbojas bārs "Jackie". Restorāna nosaukums saglabāts par godu Džonam F.Kenedijam, bet bāra nosaukums dots par godu viņa sievai. Restorāna dizainā izmantots ekskluzīvs pulētais riekstkoks, kas spilgti pasvītro interjera ekskluzivitāti. Atvērtā virtuve ar "Josper" kokogļu grilu ikvienam viesim ļauj ielūkoties ēdiena pagatavošanas unikālajās niansēs un šefpavāra amata meistarībā. Restorāna šefpavārs ir pārliecināts, ka gatavošana ir māksla un katrs tā radītais ēdiens ir garšu kombināciju mākslasdarbs. Šeit pieejamas gan gardas brokastis, gan vieglas uzkodas, gan iespējams doties bagātīgā garšu piedzīvojumā vakara gaitā draugu vai biznesa partneru lokā. Savukārt bārs "Jackie" piedāvās izsmalcinātus un gardus koteiļus unikālā bārmeņa autorizpildījumā.

Ticam, ka šeit viesi ieradīsies, lai gūtu unikālu pieredzi. Un, jo biežāka būs satikšanās, jo stiprāka kļūs saikne un sniegtie pakalpojumi personalizētāki. Vai Jums ir kāds tīkamākais skats pa logu un ērtākais spilvens? Vai dodat priekšroku konkrētam ledus gabaliņu skaitam savā dzērienā? "A22 Hotel", restorāna "John" un bāra "Jackie" komanda ir gatava attiecību veidošanai, kur klientu vērtības un dzīves stils kļūst par pienākumu, harmonizējot uzturēšanos, gūstot baudu garšu sajūtās un padarot viesošanos par piedzīvojumu.